13. februar in 14. februar sva prezivela v bivsem olimpijskem mestu Calgary. Tam nas je pricakalo mrzlo vreme z -10 stopinjami in obilico snega. Vikend smo preziveli v hisi Lidije in Denisa. Prvi dan smo preziveli z ogledom Downtowna Calgarya, ki je veliko manjsi od Vancouvra, vendar simpaticen, poln mostov in poledenelo reko. Prijazna Lidija nam je oba dneva odlicno kuhala, prvi dan pasto, drugi dan pa tajsko hrano, medtem ko je hudomusni Denis z igrivimi salami drzal druzbo pokonci. Ob vecerih smo ob toplem kaminu igrali kanadsko verzijo domine, ki je vse prej kot to kar sva si midva z Maruso predstavljala. Igra je izredno zanimiva, napeta in polna smeha.

Na dan zaljubljencev smo obiskali Royal Tyree Museum. To je muzej dinozavrov, ki predstavlja dogajanje vse od predkambrija do kenozoika. Pot do tega muzeja, ki se nahaja v mestu Drumheller je trajala priblizno dve uri in nas je vodila po prekrasnem Provincial Parku, kjer so seveda tudi odkrili najdbe, razstavljene v muzeju.

YouTube slika preogleda

Sedaj sva ponovno v olimpijskem Vancouvru, kjer niso nic kaj zimske razmere, prej so podobne spomladanskim, vse do 16 stopinj. V Whistlerju, kamor greva jutri navijat za nase smucarske kombinatorce, so seveda bolj zimske temperature.

Marusa napoveduje, da bodo med prvimi tremi, Benjamin RAICH, Ivica KOSTELIC, Aksel Lund SVINDAL

Gregor pa napoveduje, da bodo med prvimi tremi, Bode MILER, Ivica KOSTELIC, Andrej SPORN.

Glejte prenos na tv slo 2, ker se zna zgodit, da naju kje vidite. Ce opazite dve maski v belo-modro-rdecih barvah, pol sva to midva, opremljena z dvema jumbo slovenskima zastavama, dvema slovenskima saloma, slovenskimi nausniki, regljo in piscalko ter s kanadsko kapo in zastavicama Kanade.

Slike

Lep pozdrav.

P.S. Predstavnica za stike z javnostjo je jutri novinarka Marusa, ki se bo v zivo javila iz olimpijskega prizorisca, zato v svoji pisarni ne bo dosegljiva med 10.00-14.00. Snemalec bo Gregor.

  • Share/Bookmark