Po zgoraj nastetih mestih je potekala nasa pot iz Vancouvra do Calgaryja v skoraj novem GMC Sierra poltovornjaku. Voznja v njem je vsekakor udobna (dokler se pred Gregorja ne vsede Joe in mu porine svoj sedez skoraj v usta), hitra in doseze vrhunec, ko si na zadnjih sedezih vklopis dvd in cakas, da bo 12 urna pot iz Britanske Kolumbije v Alberto cimprej minila. Vmes smo na sreco prespali v Pentictionu, kjer se nas je prijazno usmilila Elanina kolegica ter nas za 7 ur, koliko smo bili tam, da smo se naspali, vzela pod svojo streho.

Petkovo nadaljevanje voznje je sledilo skozi Kelowno, Vernon in Banff, ki so nama ga neznanci priporocali ze na letaliscu, ker naj bi bil tako lep. Naju ni preprical, kakor tudi ne znani vinogradi Summerhill Winery, ki niso kaj drugacni od stajerskih vinorodnih bregov. Kosilo je sledilo v obcestnem BBQ Fire Pitu.

Po  deseturni voznji skozi Rocky Mountains iz Pentictona smo koncno prispeli v Calgary, kjer sta naju pricakala sestricna Lidija in njen moz Denis, ki ima zelo cuden smisel za humor, ter njuni dve macki in pes. Ne vem kaj imajo v Kanadi s temi mackami-Anica ima tri, Elana ima stiri in eno na poti, tukaj imajo dve.

To bo zaenkrat vse iz moje strani. Sledijo samo se slike iz poti. Zal kaj bolj zabavnega opisovanja danes ne bo, ker je moj glavni novinar Gregor ze cel dan zaprt v sobici z zeeeelo velikim tvjem in spremlja olimpijske igre.

Lp iz Calgaryja, kjer je za spremembo od Vancouvra cutiti pravo zimo (-9).

Slike

  • Share/Bookmark