Vrhunec najine ameriske turneje je bil ogled NBA tekme Portland-Oklahoma City. Ogled tekme v zivo je vse prej kot ogled tekme na tv zaslonu. Kosarkarje je pricakala skoraj polna Rose Garden Arena skupaj z nama v sektroju 329 na sedezih 1 in 2 v vrsti J. Deluje zapleteno? Sploh ni….

Pravi show pred tekmo se pricenja ze pred vhodom v Areno, kjer nas je animiral afroamerican v pristni anglescini z globokim crnskim glasom. Nadaljevanje sledi, ko se vseh 15.000 ljudi zazene v Areno ter hlastajo po vseh mogocih, mocno kaloricnih prigrizkih. Tudi midva sva se asimilirala s to mnozico vecinoma belcev (gledalci vecinoma belci, igralci pa temnopolti) in si privoscila dvojne Jumbo kokice. Med polcasom sledi 15 minutna animacija, v kateri ne gre brez rojstnodnevnih cestitk in vprasanja will you marry me?..Na velikem zaslonu seveda gosposdicni ni preostalo drugega, kot reci, yes (vanjo je le bilo uprtih 30000 oci).

Tekma je minila v hipu dasiravno sva tam prezivela vec kot tri ure (igrajo 4×12 minut), saj se venomer kaj dogaja, niti za hip ti ni dolgcas. Portland je tekmo izgubil, nama pa je bilo popolnoma vseeno. Po tekmi je edino na kar sva mislila bila hrana in pijaca, slednje sva dobila gratis, saj sva hot dva brezdomca tiscala roke k tovornjaku, da bi dobila gratis energetski napitek. Vztrajnost se je izplacala, midva pa odzejana.

Naslednji dan naju je cakala 9 urna pot iz Portlanda prek Seattla do Vancouvra, kjer nas je vozil prijeten sofer najbrz ze veteran ameriske vojske v Vietnamu (res je bil zelo star, ampak izredno zabaven). Po prihodu v Vancouver je sledilo tusiranje in ze naju je cakala Elona z Josijem.

Sli smo v velik nakupovalni center ter k Josiju domov na farmo. Hiska je zelo prijetna, stara 80 let. Danes imava ogleda farme, kosilo pri Josijevi mami, zvecer pa na pot za Calgary.

Lep pozdrav

Posebej za blog pripravil

novinar Gregor in

sefica Marusa

  • Share/Bookmark