Hello, tokrat iz 3.3 milijonskega mesta, kjer naju je pricakalo sonce in 15 stopinj. Takoj, ko sva se razpakirala v res lepem hotelu (v sobi imava kafe avtomat, tv, likalnik, likalno desko, fen, klimo, hladilnik, sef-se sploh nisma dobila racuna, tak da upam, da bo atejeva Visa sla skozi :) ), sva sla na vecerjo. Nekak se slisi lepse kot ce recem, da sva se nazrla v McDonalsu. Nato pa se takoj popeljala na 520 cevljev visok Space Needl. Kupila sva karto, ki velja 24h, tako da sva si lahko danes dopoldne mesto ogledala se v dnevni svetlobi. No, ugotovila sva, da je ponoci vseeno lepse, ko gori na tisoce luck iz zelo visokih stolpnic in ko v daljavi vidis v nocni svetlobi lesketajoce se jezero.

Danes popoldne pa sva prepesacila res celi center in se malo okolice Seattla. Od Seattle Centra, mimo Pika Placa, cez skoraj celo Pine Street, vse do spomenika Jimija Hendrixa in nato nazaj po Denny Way, vse do 6th Avenue, kjer imava hotel. Po mojih matematicnega znanja polnih izracunih bi rekla, da sva prehodila vec kot 10km. Pravkar se ukvarjam s tem, kaj bova jutri pocela oziroma kateri bus bova vzela, ker jaz hodit vec ne morem!!!!

Je pa Seattle pravo amerisko mesto. V najinem predelu tega sicer nisva zacutila, se pa je vse obrnilo, ko sva prisla v downtown. Na Pike Place Marketu sva si privoscila kosilo (kos pice) in malo opazovala ljudje. Res so kot iz filma. Ce me je Kanada in Vancouver nekoliko presenetila s posevnookimi, ki jih nisem toliko pricakovala, je Amerika in Seattla tocno tisto, kar sem si predstavljala.

Ko sva hodila iz trznice, sva cisto slucajno naletela na svetovno razstavo “Bodies: The Exhibiton“. Gregorju sem nekoliko v superlativih na kratko povzela za kaj gre in ga ze prepricala, da sva placala 15$ za ogled te res fantasticne razstave. Zal ne boste videli nic slik, ker je noter prepovedano slikati. Sem pa posebej za ateja kupila en obesek. Mogoce ga bo odvrnil od kajenja. ;)

Sicer pa je ta zgoraj opisani potek dneva bil nacrtovan za jutri, danes pa naj bi sla v Fremont gledat Fremont Trolla in Leninov spomenik, ampak nama niti receptor ni znal razloziti na kateri bus naj greva in kolikokrat in kje naj prestopiva. Tako da to tudi jutri odpade. Sicer pa sem prav vesela, da je do tega prislo, ker sem koncno videli ta trupla in cloveka na tisoc nacinov.

Je pa jutri v ZDA Super Bowl (finale NFL-ameriski nogomet), ki Americane nekako bolj zanima kot prihajajoce olimpijske igre.

Aja se to, zelo zanimiv del dneva je tudi bil, ko sva na poti domov sedela v nekem lokalu, kjer si je Gregor privoscil neko sirovo juho, in se je na ulici zacel odvijati pravi mali kaos. Kar naenkrat sta prisla dva policijska avta, iz enega je avtoritativno stopila gospa policistka in aretirala nekega moskega z aktovko. Nato sta se pripeljala se dva policijska avta (ocitno za vsak slucaj, ce slucajno ze 4 policisti ne bi uspeli obvladovati tako ali tako zvezanega in ze nekoliko osivelega cloveka) in dogajanje je doseglo vrhunec. Kako se je razpletlo zal ne vem, ker je Gregor ta cas ze pojedel svojo skodelico verjetno ekstra dobre juhe in sva se odpravila proti najinemu Travelodge hotelu.

Vec slik iz Seattla: klik

Lep pozdrav

  • Share/Bookmark