Poleg Vancouvra in olimpijskih iger si imava namen ogledati tudi Seattle in Portland. Prvega zaradi Space Needla, ki ga že šest let vsaki petek opazujem v seriji Grey’s Anatomy in bi ga rada že enkrat videla v živo, drugega pa zaradi NBA tekme. Sicer NBA Portland ekipe Trail Blazers ravno ne poznam, ker spremljam NBA le toliko, da vidim, kako igrajo naši in nato playoff, ampak se mi zdi, da mora biti ogled take tekme vseeno prav posebno doživetje. Sama sebe že vidim, kako maham s penasto rokavico z dvignjenim kazalcem in se derem: “Defence, defence!” ;) Karte za tekmo na srečo tudi že imava. Še dobro, da obstaja internet in kreditne kartice, ki mi omogočajo, da večino stvari uredim že od doma. Sploh si ne znam predstavljati, kako so ljudje načrtovali svoja potovanja v času brez interneta.

Na srečo nama je ta tehnološki napredek omogočil tudi, da že imava rezervirana hotela tako v Seattlu kot tudi Portlandu. Pravzaprav imava v Portlandu rezerviran hostel, kjer bova v sobi skupaj še s šestimi tujci. To me tudi zanima kako bo izgledalo, ko si bo verjetno v dokaj majhni sobi 8 ljudi sezulo čevlje in začelo smrčat. Še dobro, da imam štople za uhe (ja mama, ne bom vedno pisala slovnično pravilno!!! in glej ga zlomka niti ni tako nadležno), ki so mi tako prav prišli tudi v Barceloni.

Torej, hotel v Seattlu je tale, kjer bova za tri nočitve plačala 192$ (=135€), medtem ko bova za dve nočitvi v Portlandu odštela 57€. Cene so za oba skupaj. Prvega sva plačala preko booking.com, drugega preko Hostel World.com. Aja, za hostel v Portlandu ne najdem internetne strani, tako da vas presenetim s slikami okrog 8. februarja. Kritike na hostel worldu niti niso tako slabe, tako da sem v upanju na najboljše.

Do ZDA imava namen it z avtobusom (Greyhound). Načrt odhoda in cene sem tudi že izračunala: pot Vancouver-Seattle-Portland-Vancouver naju bo stala približno 118$ (za enega). Upam edino, da ne bo kakšnih težav pri prestopu meje. Na strani ministrstva za zunanje zadeve piše, da ESTA obrazca ni potrebno izpolniti, če prideš v ZDA po kopnem, če pa to drži, pa vam javim 5. februarja, ko odhajava v Seattle.

Tukaj pa je še slika, kako zgledajo doma natisnjene karte za NBA tekmo (tisti dve beli lisi na kodi sem gor nalepila iz varnostnih razlogov):

  • Share/Bookmark